Gezondheid

Waarom moet je niet te lang wachten met klachten?

Waarom moet je niet te lang wachten met klachten?

Een groot aantal mensen gaan voor iedere klacht naar de dokter. Stel je voor dat je een klacht hebt die niet ernstig lijkt te zijn, zoals jeuk aan je oren. Dit zou een reden kunnen zijn om niet naar de dokter te gaan wanneer je geen persoon bent die voor ieder wissewasje bij de dokter zit.

Daarom wordt er door veel mensen op internet gekeken om te kijken waar de klachten vandaan komen en wat je ertegen kunt doen. Toch kan je hierdoor soms het probleem erger maken in plaats van verhelpen

Aansteller

Een van de redenen waarom mensen vaak lang wachten om met klachten naar de dokter te gaan is het idee dat de dokter denkt dat ze een aansteller zijn. Wanneer mensen denken dat klachten niet ernstig zijn vinden ze het niet nodig om de dokter lastig te vallen.

Nog een reden om te lang met klachten rond te lopen is schaamte. Dit kan zijn in verband met klachten op ongemakkelijke plaatsen maar ook over bijvoorbeeld een slechte adem. Daarnaast zijn er veel mensen die zich niet graag uit willen kleden in het bijzijn van een dokter.

Onbegrepen

De ene mens voelt sneller dat er iets mis is in zijn of haar lichaam dan een andere. Ben jij iemand die snel voelt dat er iets niet goed is, dan heb je een groot voordeel. Hoe eerder je klachten voelt, hoe eerder er een behandeling gestart kan worden.

Stel je voor dat je al een tijdje rondloopt met pijn in je knie. Wanneer je klachten steeds erger worden bestaat er een kans dat er een tumor zit. Hoe eerder je deze kunt laten verwijderen, hoe groter de kans is dat je weer helemaal gezond wordt.

Geen schaamte

Wanneer je besluit om met vage klachten uiteindelijk toch naar de dokter te gaan, is het niet nodig om jezelf te schamen voor je klachten of je emoties. Een van de belangrijkste dingen wanneer je klachten hebt is een goede band opbouwen met je dokter.

Heb je die, dan zal het je veel minder moeite kosten om een afspraak te maken als je last van klachten hebt. Mocht het zo zijn dat je hierdoor toch nog schaamte voelt, vertel dat dan gewoon tegen de dokter.

Wat voor klachten je ook hebt, blijven ze langer aanhouden ga er dan altijd mee naar de dokter. Beter een keer voor niets naar de dokter gaan dan erachter komen dat je te laat was. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans is dat je klachten verholpen kunnen worden.

meer te weten komen

Wanneer

diagnose

specialist